Home
Vertrouw op je gevoel

Vertrouw op je gevoel

Twijfel niet aan jezelf. Je weet vaak meer dan je zelf denkt. Je hoeft je niet altijd sterk te houden ook al denk je dat dit moet. Je gevoelens zijn belangrijk: ze geven aan hoe het met je gaat. Cijfer ze daarom niet weg. Weet dat je je ouders graag kan zien, en toch genoeg hebben van hun gedrag of psychisch probleem. Hou je gevoelens niet voor jezelf maar praat erover en zoek uitlaatkleppen.

Blijf niet met vragen zitten

Blijf niet met vragen zitten

Het is normaal dat je vragen hebt. Je hebt zeker het recht om ze te stellen. Anderen kunnen je helpen met ontdekken wat er met je ouder aan de hand is.

Sluit je niet op/af

Sluit je niet op/af

Als het je thuis te veel wordt, zoek dan even de weg naar buiten. Ga iets doen dat je graag doet, zoek een hobby, spreek af met andere mensen of probeer eens iets nieuws uit. Laat de buitenwereld zien dat je er bent en neem voldoende tijd voor jezelf. Beweeg maar gun jezelf ook rust.

Je treft geen schuld

Je treft geen schuld

Jij bent het probleem niet en weet dat je niet de enige bent. Het is niet jouw schuld dat je ouder er niet voor je kan zijn op dit moment. Je hoeft je niet schuldig te voelen als je ook eens aan jezelf denkt.

Zoek steun bij je omgeving

Zoek steun bij je omgeving

Zoek naar personen in je buurt waar je je goed bij voelt. Dit zijn mensen die je kan vertrouwen en waar je je verhaal tegen kan vertellen. Misschien is het wel een leerkracht waar je mee kan opschieten, een buurman of een familielid, een vriend of vriendin? Of iemand die in dezelfde situatie zat als jij? Zoek steun. Het is niet egoïstisch dat je ook aan jezelf denkt. Reken op je vrienden en vriendinnen.

 
Maak de klik: Nele getuigt
  • Wix Facebook page
een realisatie van ZITDAZO