Home
Wij zijn niet gek!
Andres moeder heeft vreemde buien. Ze gaat midden in de nacht luid zingend stofzuigen
bijvoorbeeld. Of ze begint uit zichzelf het huis van de onderburen schoon te maken. Soms
wordt ze opeens heel erg boos, en dan is ze weer overdreven vrolijk. Maar meestal zit ze
verdrietig op de bank. En sinds Andres vader is weggegaan, lijkt het alleen maar erger te
worden. Van zijn oudere broer Twan mag André met niemand over hun probleem praten.
Nooit meer doen alsof
Van de ene seconde op de andere gebeurt het. Een tienermeisje krijgt een zenuwinstorting en belandt in een inrichting, achtervolgd door stemmen, totaal buiten zinnen, een vreemde voor haar familie. Voor de jongere zus zal niets ooit meer hetzelfde zijn. Wat als dit in de familie zit? Angstig om haar tere vriendschappen, haar ineenstortende wereld, vertrekt ze op een intens emotionele reis.
Leven op een zeepbel
Hoe is het om op te groeien met een psychisch zieke ouder? Een thuis te hebben zonder geborgen te zijn? Een ouderrol op je te nemen terwijl je nog kind bent? Voor veel kinderen begint het geworstel met de gevolgen pas op latere leeftijd. In Leven op een zeepbel vertellen negen mannen en vrouwen openhartig over hun pijnlijke ervaringen, hoe zij erin slaagden afstand van het verleden te nemen en een eigen leven op te bouwen.
Nachtzwemmers
Nachtzwemmers is een verhaal over een 15-jarig meisje, Sam. Al sinds haar zevende is ze bevriend met Tom. Haar moeder komt in een psychiatrische instelling terecht en Sam gaat met haar grootmoeder op vakantie naar zee.
Het verhaal van Anna
Anna verliest door een ongeluk haar enige broer, Bas. Alles verandert door de dood van Bas. Voor Anna en voor haar ouders, maar ook voor Maarten, de beste vriend van Bas. Verdriet brengt mensen dichter bij elkaar, heeft Anna altijd gehoord. Waarom voelt Anna zich dan zo alleen?
Nikolaj
Na de dood van haar man probeert de moeder van Nikolaj, de hoofdpersoon uit het boek, haar verdriet te vergeten door te drinken. Het huishouden en de zorg voor zijn zusje komen vooral op Nikolaj neer. De problemen die, vooral in het gezin, door de
alcoholverslaving van de moeder ontstaan en de uiteindelijke oplossing staan centraal.
Mijn moeder is zo anders
Tom schaamt zich voor zijn moeder, omdat ze onberekenbare stemmingen heeft. Hij wil
daarom zijn vriend Mark niet mee naar huis nemen. Als zijn moeder op het schoolplein
gezien wordt door Mark, maakt die een rotgrap over zijn moeder. De vriendschap tussen Tom en Mark lijkt voorbij, waardoor Tom zich eenzaam voelt. Als moeder naar een
psychiatrisch ziekenhuis moet, is Lotte er gelukkig nog.
Leven met een psychisch zieke ouder
Het boek laat zien hoe, naast de zieke en gezonde ouder, andere volwassenen een kopper tijdens zijn/haar jeugd kunnen bijstaan en er zo voor kunnen zorgen dat het kind een manier vindt om met de thuissituatie om te gaan.
Lege ogen
Hannah leeft met 'code rood' in haar hoofd. Oppassen, altijd en overal, want haar moeder
is onberekenbaar. Soms is ze overdreven uitgelaten, dan weer vernedert ze Hannah en
haar broer Bram, is ze hard en kil en verdraagt ze niemand in haar buurt. Bovendien houdt haar moeder er heel vreemde gewoonten op na, waarover Hannah met niemand durft te praten. Hannah begrijpt er niks van.
Meer boeken
  • Wix Facebook page
een realisatie van ZITDAZO